خانه وب
پنل کاربری
سه‏ شنبه 9 اردیبهشت 1404
بستن منو
رسانه خانه وبرسانه خانه وب

نرم افزارهای حرفه ای مدیریت محتوای سایت

نرم افزار های حرفه ای مدیریت محتوای وب سایت چه ویژگی هایی دارند؟ و نکاتی پیرامون نحوه انتخاب یک سیستم مدیریت محتوای خوب

نکاتی پیرامون نحوه انتخاب نرم افزار مدیریت سایت خوب


همانطور که در مقاله "تفاوت نرم افزار مدیریت محتوای رایگان با نرم افزار های تجاری" گفتیم، مهمترین و اصلی ترین وظیفه تولیدکنندگان سیستم های مدیریت محتوا، پشتیبانی 24 ساعته است و مهمتر از آن وجود یک تیم پشتیبانی متعهد و مجرب. حال در این مقاله جنبه های دیگری از نرم افزار مدیریت محتوای خوب را بررسی می کنیم.

نکاتی که در این مقاله مطرح می شود به اصطلاح "ایفل خاموش" نامیده می شود. در واقع این نکات مانند برج ایفل بلند (و مهم) است ولی با چراغ های خاموش که شما به عنوان خلبان اگر متوجه آنها نباشید هواپیمای شما به آنها برخورد می کند و فاجعه ای بزرگ اتفاق می افتد!!!


یک نرم افزار در حالت کلی باید ویژگی هایی داشته باشد که مهمترین آنها بدین شرح است :

1. صحت برنامه (Correctness) : برنامه دقيقا وظايف خود را بدرستی انجام دهد و مطابق نيازهای تعيين شده از سوی متقاضی باشد و تمامی نيازهای وی را جوابگو باشد.

2. استحکام (Robustness) : توانايی برنامه در جوابگويی به کاربر در شرايط غيرعادی. يک برنامه مستحکم می تواند در شرايط خارج از تعيين مشخصات و خصوصيات سيستم به نحوی مطلوب جوابگو باشد. که درواقع تدوین "پیام های خطا" را شامل می شود.

3. قابلیت توسعه (Extendibility) : اين عامل به منظور تغيير در تعيين مشخصات مورد توجه قرار می گيرد. قابليت توسعه در برنامه هايی که مدلسازی آنها به محيط واقعی مساله نزديکتر است و فاصله معنايی کمتری دارد بيشتر وجود دارد.

4. قابلیت حمل (Portability) : قابل اجرا بر روی سيستم عامل ها و سخت افزارهای گوناگون.

5. سازگاری (Compatibility) : جهت ترکيب و وجود رابطه بين محصولات نرم افزاری است. مانند : - استاندارد درقالب فايل ها - استاندارد در ساختمان داده ها - استاندارد در واسطهای کاربری

6. کارایی (Efficiency) : سرعت بالا و مصرف حافظه پايين.


و به طور خاصتر یک نرم افزار مدیریت محتوای خوب باید :

1. کاربر پسند باشد. چرا که نمره نهایی را کاربران به نرم افزار می دهند. پس کاربر باید با آن احساس راحتی کند و در حین استفاده از سیستم گیج نشود.

2. کاربردی برای افراد معمولی. کاربران برای استفاده از نرم افزار نیازی به دانش کامپیوتر نداشته باشند.

3. قابل توسعه. مخصوصا برای نرم افزار هایی که در آینده به آن نیاز پیدا می کنید. به عنوان مثال شما در سایت به معرفی محصولاتتان پرداخته اید. حال پس از گذشت زمان نیاز پیدا می کنید به راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی برای فروش محصولاتتان. نرم افزار مدیریت محتوای شما باید این قابلیت را دارا باشد که با اضافه کردن ماژول "فروشگاه اینترنتی" به همان نرم افزار مدیریت محتوای قبلی به کار خود ادامه دهد. و نیازی به طراحی سایت از ابتدا نباشد. چراکه طراحی وب سایت از ابتدا هم زمان بر است و هم پر هزینه.

4. دارای راهنمای استفاده. مستندات متنی و تصویری به عنوان فایل Help برای نرم افزار موجود باشد. و نه تنها موجود باشد بلکه کامل هم باشد.

5. امنیت بالا. نرم افزار به اندازه ی قابل قبولی از دست حمله هکرها در امان بماند.

6. تیم پشتیبانی متعهد و باتجربه. که در مورد اهمیت آن در مقالات مختلف به طور مفصل بحث شده است و در اینجا به آن نمی پردازیم.

7. قابلیت تهیه backup از محتوا و پایگاه داده. که این مورد نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. درواقع بهتر است "نسخه های پشتیبان" در کامپیوتری به جز کامپیوتر سرور نگهداری شوند که اگر سرور دچار مشکلی شد ما خیالمان راحت باشد.


نتیجه گیری

دنیای آینده حتما برپایه وب خواهد بود. توصیه می کنیم "یکبار برای همیشه" در انتخاب سیستم مدیریت محتوا (CMS) دقت کنید. زیرا هر گردی گردو نیست؛ و هر گردویی، گردوی خوبی نیست. در این مقاله کوتاه و خلاصه سعی کردیم شما را با "گردوی خوب" آشنا کنیم. که این موضوع در اثر تجربه های بسیار و متفاوت و با توجه به نیازهای مشتریانمان حاصل شده.